Tommy Brorsson

I detta nu nås jag av budskapet att vännen och racerföraren Tommy Brorsson gått bort. Tommy har under längre tid kämpat med sjukdom som till slut vann kampen över denne kämpe. Tommys varumärke har varit Lotus över den större delen av hans karriär som startade i Formel Vee. I en Hansen Fvee vinner Tommy EM 1972, som skulle följas av fyra ytterligare EM-Titlar i Lotus. Jag har rest med Tommy till flera stora tävlingar i Historic Racing på de klassiska banorna i Europa där Tommy alltid setts som en av de bästa i de klasser han deltagit. Nu har Tommy gått i depå för gott och saknaden efter denne gudabegåvade förare kommer att bli stor. Bilsportarvets tankar går till Tommys familj och till hans två döttrar. Vila i frid bäste vän och vet att en hel motorsport nation aldrig kommer att glömma dig.

Janne Tromark med bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest