Mikael Karlsson vinner sista året för Svensk Formel 3

Sista året för Svensk Formel 3 blir år 2000. Tyvärr kanske man kan säga med tanke på att kanske den bästa klassen för dom som vill opp nu tar slut. Vi ska dock hylla en mästare även detta år och han heter Mikael Karlsson och precis som Jimmy Bohlin tävlar han för Monica Stråth Motorsport. Mikael är kanske inte så känd för oss som gillar formelbilar men han har efter några uppehåll i racing kört Legends och 2019 så kommer han två i V8 Supercars efter kompisen Emil Persson. Det ska bli spännande att se vad Mikael tar sig för i år när tävlandet kan börja efter alla problem med coronavirus. Vi önskar Mikael och alla er andra en fin sommar och väntar otåligt på att få se er igen. Ha det bra och var rädda om er.

Text Janne Tromark
Bilder Bengt-Åce Gustavsson Racefoto

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest