Hasse Wängstre 85 år

Idag fyller Hasse Wängstre 85 år och Bilsportarvet vill önska Hasse en fin dag tillsammans med hustru Maggan. Hasse har under många år varit en central och viktig man i Svensk motorsport. Han har en egen tävlingskarriär bakom sig och jag tro att många minns hans Bam Bam. Den Ferrari 246 Dino Hasse ägde och tävlade med i bland annat Targa Florio. Då med en Volvomotor? Kanske fick bilen då namnet Bam Bam. Många är de unga förare som Hasse att tacka för den hjälp han givit dem på väg i karriären. Hasse spelade också en viktig roll i Team Itchi Ban där han tillsammans med Chrille Johansson och Charlie Gustafsson drev det stora teamet till framgångar. Många år som ordförande i Racing utskottet där hans kloka tankar om sporten varit till stor hjälp för utövarna som han alltid månat om. För mig har Hasse alltid varit en god vän och jag hoppas att han får många trevliga år tillsammans med oss alla. Stort grattis Hasse!

Janne Tromark Bilsportarvet

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest