Peter Albertsson

Peter Albertsson är död efter en längre tids sjukdom. För mig som tidigt kom in i Peters karriär som Formel 3-förare känns Peters död som otroligt sorgligt. Peter som själv hittade en sponsor som lovade guld och gröna skogar var lindrigt sagt en skurk som spolierade Peters liv som racerförare. Det började bra med att vi lyckades skriva ett kontrakt med Rickard Dutton, en team-ägare som vi idag känner som en av största och bästa. Vad hjälper det när sponsorn skriver ut checkar utan täckning? Jag vill gärna avsluta historien om detta trista försök till en bra satsning med att säga att Peter fick en säsong i Picko Trobergs Team. Peter, om du visste hur illa jag mått efter turerna i Jerk Viking Team. Du kommer att vara saknad av mig för lång tid, inte minst på en förspilld karriär.

Mina tankar går till din bror som nu är den sista kvar av familjen Albertsson i Götene. Vila i frid vännen!

Janne Tromark Bilsportarvet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest