Leif Lindström

Bland våra stora förartalanger är Leif Lindström en av de riktigt stora. Leif vinner Formel 3 mästerskapet i Sverige 1984 och bilden på Leif i sin Ralt RT 3 med Toyotamotor är från succé året. Bakom Leif är tvåan i SM-serien Jari Koiranen som idag driver ett GP3 Team där Jimmy Eriksson tävlar framgångsrikt. För många av oss sportvagnsälskare är Leif en idol där han tävlat med stor framgång i Sports 2000 med sin Royale RP 37 i den Nordiska Cupen där en andraplats blev slutresultat. Så körde han Sportscar Cup åren 1989 – 91 med sin Tiga TS 86 med Hartmotor. Leif vinner alla tävlingar utom en. Så blir det en resa till Japan och Suzuka där han tillsammans med John Sheldon tävlar i en Grupp C2-bil, en Tiga GC 287. Bilen ägs av Roy Baker och det var sista gången jag tävlade för den mannen säger Leif och skakar på huvudet. För några år sedan startade Leif Ginetta G20 Cup samt är representant för Ginetta i Sverige. Leifs son tävlar med pappa Leif som stallchef och historien upprepar sig vad beträffar det där med att ”äpplet inte faller långt från päronträdet”! Han vill gärna framhålla att hans framgångar till stor del berodde på hans pappa som skötte mycket av de praktiska tillsammans med Hans, Leifs yngre bror. Leif har också aktivt arbetat med Svensk motorsport, både som klassrepresentant och mentor för unga förare på väg i karriären. Vi har arbetat tillsammans i många år Leif och jag, både på Eurosport och i andra sammanhang men det är en annan historia.

Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest