Davrian – en av många små biltillverkare i England

Davrian är en av många små biltillverkare i England där Adrian Evans och David Clarke skapade den här lilla snygga sportvagnen. Med på resan var också Mike Parkes, som var ingeniör och F1- förare hos Ferrari. Bilen började byggas 1967 och några av de här snabba bilarna hittade vägen till Sverige. Motorn var en Hillman Imp, baserad på en Coventry Climax, som för övrigt var en framgångsrik motor som använde av många. Kanske mest känd var Colin Chapman som använde motorn i många av sina modeller. Den röda bilen ägs av Lars Hågeman och den gula minns alla som flitigt besökt sportvagnsserien. Mats Warg dominerade med sin bil och jag minns hur imponerad jag var av speeden han hade i sin bil. Det var länge sedan vi såg en Davrian på banan och visst vore trevligt att återskapa bekantskapen.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest