Anders Josephson

Anders Josephson! För många av oss äldre motorsportfans är det ett namn som klingar av renaste ton. Anders var kompis med Picko, vem var inte det på den tiden, och tävlade med stor framgång i bilar som Marcos, Lotus 23, Lotus Elan, Porsche 356 Carrera, Porsche 911 och mycket mer. 1964 får anses vara hans mest framgångsrika år för då körde han hem 7 segrar. De sista åren Anders tävlade, så vitt jag kan utröna av vad som skrivits, är åren 1967 och 68. 67 vinner han på Dalsland Ring i Porsche 906 och under 1968 kör med Porsche hem 3 segrar. Sen blev det vin för hela slanten och myckets skrevs om Anders som en av de mest kunniga vinkännare som fanns. Flyttade också till Australien där han odlade sitt vinkunnande. Många av oss saknade Team Tyger och den snabbe Anders.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest