Autograf

I arkivet hittar jag en bild som påminner oss om den storhetstid. Svensk motorsport hade under 60 och 70 talet och som fick ett så tragiskt slut 1978. Bilden är dock allt annat än trist och den visar en glad dam och en lika glad kille som vi känner som Ronnie Peterson. Det som händer är att damen i fråga vill ha Ronnies autograf, vilket hon får då Ronnie skriver den på hennes T-shirt till allas förtjusning. Kommer den här tiden att komma tillbaka? Nej tyvärr tror jag inte det för vi har tappat alldeles för mycket fart i avsaknad av en satsning på unga talanger utan en Formelbils-klass typ F3 eller F4 som en naturlig övergång från en ung karting-förare som vill vidare. Njut av ett oförglömligt minne med Ronnie i skrivartagen där Gunnar Nilsson och Mario Andretti skrattande tittar på. Ja, det var tider det eller hur?

Text Janne Tromark
Bild ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest