Bonnier, Musso och Maria Teresa Fillips

Bland bilder som hamnar hos Bilsportarvet kom det idag en trevlig bild från vännen Leif Endresen. En bild med vår första stora internationella förare, Joakim Bonnier tillsammans med Luigi Musso och den kvinna som tidigt körde i Formel 1, Maria Teresa Fillips. Joakim behöver väl ingen närmare presentation och kanske inte heller Musso, men alla kanske inte vet att han delade bil med sin namne Villoresi i den Osca Maserati som sen ägdes av Jon Fast. Jon tävlade med bilen på Kristianstads GP och det mest glädjande är att den fortfarande finns i Sverige i händerna på en entusiast. Maria Teresa tävlade i Formel 1 med sin egen Maserati 250 F där en tionde plats blev hennes bästa resultat. Maria Teresa har en stor beundrare här hemma i Sverige i Stina Widenborg som jag tror även träffat sin idol. Joakim tävlade också i en Maserati 250 F, vilket också Ulf Norinder med hjälp av Joakim också gjorde. Visst är det kul vad en bild kan berätta för oss nördar, eller hur?

Text Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest