Georg ”Jojje”Duneborn är död

Leden glesnar alltmer och tyvärr har ännu en av de gamla racerförarna lämnat oss. För mig som känt Jojje sedan femtiotalet när han var en av mina favoriter i Speedway. Efter en framgångsrik karriär på två hjul var det dags för fyra. Det som då var det stora var Formel Junior och som sen blev Formel 3. Den största framgången var på Rosklide Ring i Danmark där han körde hem en seger i ett tuff sällskap med inresta Britter med välpreparerade team och bilar. Man försökte ta ifrån Jojje segern då man ansåg att han, okänd förare med en mekaniker, inte kunde slå dessa herrar. Det löste sig till slut och som grädde på moset sätter Jojje varvrekord på gamla Ring Knutstorp innan man byggde ut banan som den ser ut idag.

Jojje var sedan en och en halv vecka inlagd på Karolinska för ett bensår som inte ville läka och blir då smittad av Covid 19? Idag vid middagstid somnade Jojje in stilla och lugnt vid en ålder av 88 år. Vi som kände Jojje kommer att sakna honom och hans lite kluriga humor och hans passion för djur och hans älskade Mia. Till Mia, Dan och Åsa och barnbarn ber Bilsportarvet att få beklaga och vi sänder vårt djupa deltagande i sorgen!

Janne Tromark med Maggan.
Bilder ur vårt arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest