Racerhistoriska klubben RHK finalkörde i Falkenberg Classic!

Bilsportarvet (SBF) genom undertecknad var på plats på Falkenbergs snabba racerbana när säsongen avslutades i RHK-mästerskapet helgen 15-17 september. Som vanligt körde också Sportvagnsserien sina avslutande race för säsongen.

Det var riktigt välfyllda depåer kring banan, över 200 ekipage(!) och perfekt racingväder. Kul var det också att se Falkenbergs Motorklubbs (FMK) utveckling av depåområdet och fina möjligheter för publiken att se tävlingarna säkert på nära håll. Korv och bröd mm fanns också att mumsa på i båda ändarna av publikområdet, vilket uppskattades!

RHK körde som vanligt sina historiska klasser inom formel-, standard-, GT samt förkrigsbilar. Stort antal bilar var det särskilt i Formel Vee(30 bilar!), GT-65 samt GT/standardbilar66-71. Det var stundtals tuff, hård racing men utan några större karambolage.

Många pokaler utdelades under helgen i de talrika klasserna. Mest framgångsrik blev Nicklas Nilsson som förutom mästare i sin formelklass tog hem RHK- mästerskapet totalt. Sammantaget en fin avslutning på årets racingserier i RHK och sportvagnsmästerskapet.

Text och foto: Michael Hoffstedt

Michael Hoffstedt

Michael Hofstedt är fotograf och skribent, har också tävlat en hel del med Volvo Amazon och P1800 i historisk racing.

Pin It on Pinterest