Rickard Larsson vann Autoseum Oldtimer

Just hemkommen efter en lång och trevlig dag i Simrishamn. För andra året i så kördes Autoseum Oldtimer. Vilken fest och hur trevligt som helst.

För att förklara för er så är detta evenemang en fortsätt på det som propagerat för under många, Jakriborg Prix. efter sjutton år flyttat till Simrishamn och Autoseum. Är det ett steg framåt. eller…? Visst är det det och jag tror att Nisse Nilsson ler i sin himmel åt denna verkliga succê. Konceptet är fri entrê till evenemanget vilket gjort att en stor publik infunnit sig. Både i fjol och i år. Själva tävlingsformen är förmodligen lite ovan för de flesta, men när man börjar förstå ”Regularity” lossnar det och publiken klappar händerna. varje ekipage kör fyra varv och tidtagningen börjar efter halva första varvet. Minst tidsdifferens mellan långsammaste och snabbaste varvet är det som gäller. Tidsdifferenserna i första pch andra körningen adderas till ett slutresultat. Hoppas ni hängde med? KAK syd var arrangör med Hans Norden som tävlingsledare. Vad kan gå fel?

Vinner gör Rickard Larsson i sin Wolseley Hornet Special före Göran Svensson Ford T Brooklands. In på en tredjeplats kör Tommy Ralmark i en bil som heter S.A.R.A. som är byggd 1923 och med andra ord 100 i år. Dampokalen erövrades av Jenny Pettersson i sin MG K3. Om man ska säga något så är det om vädret. Uno Levinsson som är något av Bas sa till mig i telefon att, Jodå jag har koll på vädret och det blir ok? Och visst blev det ett ok väder. Kan man mer önska sig än det? Jag tror inte det!

Text och foto Janne Tromark Bilsportarvet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest