Autoseum Oldtimer

Det finns bara ett ord för detta evenemang. SUCCÊ! Uno Levinsson och alla hans medarbetare skapade på rekordtid en fortsättning på det som Jakriborg Prix och som många av oss älskade i 16 år. Jätteroligt! Ett evenemang i en fantastisk miljö där det bara var några steg till ett av landets finaste museer med över 200 fordon i fina lokaler med ett Cafê och butiker, modelltåg och mycket mer. Man löste till och med en gångbro över själva banan för att publiken skulle kunna passera under pågående lopp! Det finns nu en stor förhoppning att detta kan bli permanent, eller i varje fall ett återkommande evenemang. Förarna tävlade i Regularity, där man kör tre varv runt banan och där man tar tiden på varv 1 och varv 3. Man får då fram en tid som ska vara så lite som möjligt, där den förare som prickat in minsta tidsskillnad vinner. Hoppas ni hängde med, för jag tror att vi kommer att få se många tävlingar av den här typen i framtiden. Det ska sägas att det inte finns ett klart reglemente än, men det är på gång.

Vad fick vi då se? En härlig publik som applåderade de unika bilarna när de passerade och jag tror att de uppskattade den fria entrên till banområdet och depån. Vann gjorde Rickard Larsson med sin fina och ovanliga British Salmson S4C 12/70 Sport före Glenn Andersson. Ett härligt evenemang som också övervakades av Nisse Nilsson som är ägare till det fina Autoseum och Nisse Nilsson Collection. Det ska sägas att Nisse log i takt med det allt finare vädret som startade med dimma på morgonen. Tack säger jag och Bilsportarvet som njöt av underhållningen och alla glada människor.

Text och foto Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest