Bo Ridström

Kommer ni ihåg den här föraren? Var en ganska tongivande person i mer än ett avseende. Tillbaka på 80-talet var han ordförande i förarföreningen (SARF) när han inte skruvade i motorer och trimmade bilar. Bosse Ridas var också en mycket duktig förare som mest tävlade med Camarobilar men körde även en Ford Capri och en Lotus Elite. Bosse är född 1941 vilket innebär att han idag är en mogen man i sina bästa år och flytten från Stockholm till Mullsjö där även hans firma med namn Ridström Racing AB håller hus. Highlights i hans karriär är tvåa i Woodhead Super Star Cup 1975, tvåa i Swedish Touring Car Championship Group 1 och segrare i Swedish Gold Cup – Touring Cars. Bosse har idag, så vitt jag vet, lagt ner sitt tävlande men återfinns säkert i sin verkstad där så många motorer fått översyn och många renoverats. Visst blir man lite nostalgisk även här och det är kul att tänka tillbaka på gamla matadorer man gillat.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv, samt från Bengt-Åce Gustavsson

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest