Inbrott

Just nu är jag ordentligt förbannad? Jag ska förklara varför. I går fick jag höra att Lasse och Stina Widenborg råkat ut för ett otrevligt inbrott i deras garage. Lasse var med sina kompisar nere i Simrishamn i lördags för att titta på Autoseum Oldtimer. En trevlig dag som förvandlades till en mardröm vid hemkomsten. Lasse gick ut i sitt garage för att titta sin bil och finner den totalt förstörd av inbrottstjuvar. Bilen, en BMW M2 har råkar ut för totalförstörelse där tjuvarna skurit upp både motorhuv och baklucka för att komma över de delar som är gångbara på marknaden som alla fyra hjulen, bromsskivor med pads samt insprutning med mera under huven.

Vad är det som hänt Sverige? Vi som är i samma ålder som Lasse och Stina är totalt chockade! Otryggheten gör sig påmind och vi undrar vad som hänt och paret Widenborg hört tjuvarna och gått ut i garaget? Lasse är 79 år och sjuklig och hustru Stina likaså. Jag och vi när kompisar till Stina och Lasse undrar hur länge ska vi
svenskar behöva leva i ett samhälle som ser ut som det gör idag?

Lasse Widenborg är något av en ikon inom Svensk Historisk Racing och kanske den viktigaste personen som vi har genom sin stora tekniska kunskap och som besiktningsman är det Lasse som under 45 år verkat, både i styrelsen i RHK som SBF,s besiktningsman.

Det här är ingen rolig pensionering för Lasse och Stina och vi i vänskapskretsen är just nu mycket oroliga för hur detta ska sluta?

Text Janne Tromark.
Bilder Gregor Adlercreutz.

PS. Ni som eventuellt har sett något i samband med inbrottet, hör av er till Polisen.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest