Eddie Rickenbacker

Eddie Rickenbacker var en Amerikansk pilot som deltog i första världskriget och 1918 blev vad man kallade ett Ace eller ess skulle vi förmodligen säga idag. Detta blev han med fem nedskjutningar av fienden. Året efter skulle han bli hågkommen som Kapten Eddie med sina totalt 26 segrar. Efter kriget återvänder Eddie till sin älskade motorsport och erbjuds då platsen som President för Indianapolis Speedway. Det ska sägas att Eddie var en mycket framgångsrik racerförare före sin tid i kriget. Anledningen till att han hamnade som pilot var att han erbjöds en plats som chaufför till General Pershing och tackade ja, och resten är som man säger historia. En spännande man och en mycket spännande karriär och historia.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest