90 år sedan Vrams GP

Jag vill gärna påminna om Vrams GP som kördes den 6 augusti 1933 och berätta för dig som gillar den här typen av historia. Det här var det första sommar GP:et som kördes i Sverige och arrangör var KAK. Det har runnit mycket vatten under broarna sen dess och det finns idag inte så många kvar i livet som minns denna tävling, men som fick ett tragiskt slut genom den dödsolycka som skedde nästan direkt efter start. MG Klubben, som de flesta av oss känner genom deras årligen återkommande Sportvagns meeting på Knutstorp firar ofta denna tävling genom att hedra minnet av det storlopp som inte fick en fortsättning. Så nu till helgen den 6/8 kommer det att snurra runt en massa trevliga sportvagnar på de vägar som en gång fylldes av ett stort startfält av dåtidens vassaste tävlingsbilar.

Bilsportarvet vill gärna delta i detta minne genom att bjuda på några bilder från loppet.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest