Roskilde Ring 1958

Minnet njuter av dagarna två på Sofiero i solen och värmen med alla trevliga och intressanta bilar. En bild från den 16 augusti 1958 som visar ett startfält av sällan skådat slag. Dock tycker jag att startfältet överglänses av publiken? När såg vi i Norden en publik av den storleksordningen? Kanske på Råbelövsbanan utanför Kristianstad och VM för Sportvagnar eller möjligen VM i Roadracing på samma bana. Det är svårt att uppskatta hur många som finns med där vid sidan av Roskilde Ring. Startnummer 23 är Stirling Moss i en Maserati 300 S, nr.24 är Gunnar Carlsson Ferrari 750 Monza, nr 26 är Carl Otto Bremer Finland i Ferrari 750 Monza, nr 28 är en Ferrari Testa Rossa och nr.30 är John Kvarnström Ferrari 500 Mondial så är Julius Voigt-Nielsen med i fältet i sin Ferrari Testa Rossa 500. Suck! Kanske var det bättre förr, vad tycker ni?

Text Janne Tromark

Bild Bent Hardö.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest