Tävlingsbilar på Sofiero

Jag konstaterar att satsning på tävlingsbilar inne på Sofiero gick hem. Mycket positiva människor som njöt av alla fina bilar och ägarnas berättelser om sina bilar. När Magnus Ahlqvist startade ex Ronnie Petersons March 721X blev det jubel hos åskådarna, likaså när Conny Wettermark startade Ronnies första Formel 3:a.

Vi kunde också njuta av Dan Hedborgs fina Osca Maserat och så självklart Magnus Ahlqvists Alfa Romeo. En Svensksåld bil 1939 som hittades i mer eller mindre spillror för att så i Magnus händer uppstå som något av det vackraste som byggts. Vår enda kvinnliga EM-mästare i Historisk Racing, Mikaela Månlycke blev applåderad av publiken när hon dök upp med en Martini F3:a som hon förmodligen kommer att tävla med framöver. Våra grannar i Ljungbyhed, Micke Bern med sina medarbetare visade sin nya STCC- bil och berättade om den nya elbils-satsningen. Bilsportarvet säger, bra jobbat Matthias Bong med personal.

Text och bilder Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest