Dags att presentera en ny förare som vunnit SM i Formel 3

Dags att presentera en ny förare som vunnit SM i Formel 3. Leo Andersson från Falkenberg och en förare jag minns från min tid i styrelsen för Falkenbergs Motorklubb. Mitt bestående minne av Leo är att det är en glad och trevlig kille och riktigt snabb förare. Började som så många i Formel Ford men gick sedan över till lite vassare bilare. Första säsong i F3 var 1980 och säsongen slutade med en tredje plats i SM. Leo förbättrar sig året därpå med en andra plats och så kommer fullträffen 83. Sex tävlingar ingår i serien och det blir fyra segrar i Ralt RT3:an. Leo har precis renoverat sin bil från tiden och vi vänta nu med spänning på att han kommer att visa sig i RHK regi på de tävlingar som körs under året. Om det nu blir några på grund av pandemin. Så satsar Leo på att hjälpa sina söner, Alexander och Jonathan i deras karriärer. Vi håller tummarna för hela familjen Andersson och önskar lycka till. Kul att historien lever vidare.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest