Profiler

Just nu tittar jag på en trevlig bild, om även den är en smula tragisk. Det är gode vännen Alf Nordin i Lund som tagit bilden och givit oss tillstånd att visa den. Bilden föreställer några av våra stora profiler som lämnat oss med många fantastiska minnen som lever kvar trots att de själv lämnat jordelivet. Jag talar förstås om Nisse Nilsson, Picko Troberg och Svenerik Eriksson. Ingen av de tre behöver egentligen någon presentation då de flesta av oss har deras gärning i kärt minne. Nisse, är den som lämnade oss senast och är en välkänd bilhandlare i Malmö med många rara bilar i sin samling. Inte minst i Simrishamn och hans Museum Autoseum dit också Jakriborg flyttat sitt fantastiskt trevliga race som nu heter Autoseum Prix. Det ska också tilläggas att Nisse tävlade en hel del själv i unga år. Picko Troberg är Mr. Racing in person med massor av segrar både själv och som teamchef för unga talanger. Mest känd är kanske Rickard Rydell för sina framgångar, inte minst seger i BTCC (Brittish Touring Car Championship) och för sina fina insatser som speaker i Formel 1 på TV. Så till Svenerik. Vad ska man säga om denne Örebroare som stod vid Ronnie Petersons sida under hans karriär samt hans skrönor i diverse magazin eller med mikrofonen i näven vid tävlingar på våra banor. Där kunde allt möjligt hända, fråga mig som jobbat med denne glade lax!

Tack Alf för bilden.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest