Svenskarna i Indycar

På Bilsportarvet talar vi inte så mycket om den moderna racingen, vilket kanske hörs av namnet, men jag kan inte låta bli att imponeras av de Svenskar som tävlar i USA och där gör stora framgångar som kommer att ge dom plats i framtiden på Bilsportarvets sidor. Jag tänker då på i första hand Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist. Felix som nu i Long Beach körde in på en sjundeplats för Arrow McLaren-teamet. Felix har haft det lite struligt men hoppas nu att det ska lossna för att kunna ge kompisen Marcus Ericsson en match i kommande race. Marcus kom trea i samma race och är nu i ledning i mästerskapet. Kenny Bräck och Marcus är de två Svenskar som vunnit Indy 500, vilket ger dom en plats i historien för lång tid framöver. Vi ska inte glömma Linus Lundqvist som efter en fin säsong i Indy Light fick en test i stora klassen. Om det ger en fortsättning vet jag inte i nuläget, för det kostar pengar att leka i de stora sammanhangen så låt os hoppas att han hittar en möjlighet att stanna kvar.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest