Bilutställning på Sofiero i sommar 

För oss Bilälskare gör Helsingborgs Stad en bilutställning den 10/11 Juni inne på Sofiero Slott. Lördagen kommer att vara för racerbilar och söndagen för Klassiska Bilar. Ett kul och mycket roligt initiativ där ansvarige Matthias Bong blir den som är huvudansvarig för båda dagarna. Du som vill vara med och visa upp din bil och berätta om den kontaktar Matthias på telefon 0702-505855 eller via mail matthias.bong@helsingborg.se

På plats kommer också STCC att var för att visa och berätta om sin nya satsning på en klass för elbilar. STCC kommer att tävla på en stadsbana i sydhamnen i Helsingborg, vilket självklart Helsingborgs Stad kommer att berätta mer om.

Vi kan redan nu avslöja några godbitar som kommer till oss och kanske blir två av Ronnie Petersons tävlingsbilar. Den första är också Ronnies första Formel 3:a en SVEBE byggd av Ronnies pappa Bengt och Svenne ”Bergvägg” Andersson. Den andra är Magnus Ahlqvists March 721X som endast byggdes i två ex. Den ena kördes av Niki Lauda och den andra av Ronnie. Den andra bilen är en unik Osca Maserati 1500TN med en motor på 1490cc, dubbla överliggande kamaxlar och dubbla tändstift som levererade 125hp/6300rpm och bilens låga vikt gjorde att toppfarten var 225e km/tim. Bilen har en spännande historia som vi kommer att berätta inne i Slottsparken.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest