Stefan ”Lill-Lövis” Johansson

Efter att man hämtat sig från succên i Piteå och börjat räkna ner till Svenska Rallyt vill jag att vi ska ge lite uppmärksamhet för en av våra riktigt stora racerförare. Jag tänker självklart på Stefan Johansson och som kallas ”Lilllövis” av många. Lite blir stor som bekant och Växjögrabben är idag en stor stjärna, inte bara för oss, utan för en hel motorsportvärld. 103 starter i Formel 1 och fyra andraplatser och åtta tredjeplatser. Det imponerar! 1997 vinner Stefan Le Mans tillsammans med sin stallkompis i Ferrari Michele Alboreto och så Tom Kristensen. Vid sidan om detta så är Stefan manager för Felix Rosenqvist och Rsmus Lind. Som ni säkert vet så har från start matchat Scott Dixon. Allt detta har gjort att Stefan och ett mycket gott renomê i USA. Rasmus Lind och Niclas Jönsson tävlade i LMP3 på Daytona 24-timmar där dom 3:a och 4:a i klassen. Det går att skriva mycket om Stefan men jag tror de flesta av er kan hans historia så låt oss njuta av två bra bilder, En från Goodwood där Stefan kör en Ferrari och en från Silverstone, tror jag, i en McLaren F1.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest