Roland Falkenbäck

Just nu tänker jag presentera en av mina vänner som många av er också känner, men kanske inte alla. Jag tänker på Roland Falkenbäck som är en genuin entusiast, företagare, sportvagnsförare och en oerhört duktig kille för att arrangera både det ena och det andra. Roland har för sexton år sedan bildat en lite förening som han kallar Sportvagnsentusiasterna och som jag själv tillhör. Roland är för mig den optimala ”Klubbmästaren” för vilken klubb som helst och hans kontaktnät är mega stort. Roland har varit verksam inom golf och där jobbat med Sven Tumba. Roland har också en gen för motorsport genom sin pappa, Harry Falkenbäck, som är mest känd för att ha marknadsfört Haldas Speedpilot som i rallysporten blev ett redskap ingen kunde vara utan. Harry Falkenbäck tävlade själv och jag hoppas kunna berätta om hans liv framöver då Roland lovat mig att få ta del av allt material han har efter sin far. Roland är idag en vuxen man på 73 och pigg som en mört och jag hoppas kunna behålla honom i den lilla grupp som vi gjort ett försök att starta. Kanske kan vi komma med lite ideèr om vår älskade motorsport. Njut av några bilder av Roland som jag och Bengt-Åce Gustavsson tagit.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest