Gunnar Wahlberg

Ibland blir man glad när man får ett mail eller ett brev från någon som själv utnämner sig till nörd. Jag är själv en nörd med likartat intresse, det vill säga motorsporthistoria. Gunnar, som bor i Ärla. har fastnat för en annan Ärlabo, Gunnar Wahlberg, som var en av 40 och 50-talets stora stjärnor. Nu har Gunnar Lindström tänkt sig att göra en bildutställning med texter om denne Ärlabo och det i Vårdcentralens väntrum…? Helt underbart för hur många vårdcentraler i det här landet har haft en specialutställning om en lokal racerförare? Jag ser med spänning fram emot den utställningen och hoppas kunna besöka den när den är på plats. Gunnar Wahlberg tävlade med en mängd olika bilar som Veritas, BMW 328 och dåtidens Formel 2 som var en monoposto bil byggd av HH48. Jag har letat efter bilder från den här tiden men tyvärr inte hittat så många, men det jag hittat kan ni se i den här texten och de båda Gunnar.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest