Frank Willams är död

Jag får just beskedet att Frank Willams är död. En av de storas’ i Formel 1 världen som många av våra tidiga F3-stjärnor kände och köpte bilar av. Georg Duneborn, min gamle vän, var en av dom och jag träffade Frank hemma hos Georg i hans lilla villa i Huddinge när Frank sov över hos honom. Jag minns att han var mycket imponerad av Jojjes villapanna som gick på olja och var en nyhet för Frank som kom från ett betydligt kallare England vad beträffar uppvärmning av hus vintertid. Frank körde också själv i F3 och tävlade bland annat mot Picko som också var en av hans vänner i Sverige. Personligen tror jag att luften gick ur Frank när Senna körde ihjäl sig på Imola. Denna olycksdrabbade helg och där också Williams fick bära en del av skulden för den olyckan och den felaktiga styrstången i bilen. Året var 1994 och var något av ett ödesår för F1 enligt mitt sätt att se det. Nog om detta och nu har Frank förenats med Senna i F1-himlen.

Text Janne Tromark
Bild ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest