Genetiskt

Jag får ibland frågan om hur mitt intresse för bilar började. Det är kanske inte helt lätt att svara på en sån fråga, men jag tror att man får söka i mina gener. Min pappa Tage förr 1912 hade en syster som var född 1903 träffade en man som hette John Carlsson och som var en legendarisk bilhandlare i Stockholm. Denne John hade en bilverkstad på Sveavägen i Stockholm som hette Bilverkstaden USA och där fick min far plats som ung man för att lära mekaniker yrket vill var ca 1930. Nu är det så här att jag hittade ett foto av denna verkstad i ett gammalt album, scannade av det och så här såg det ut. Det låg många bilfirmor utmed Sveavägen och angränsade gator som Frejgatan, Hagagatan, Surbrunnsgatan med flera. Finns det någon som minns den här verkstaden, var på Sveavägen den låg och hur länge den fanns där? Jag vet att det finns många följare som är oerhört duktiga på bilar och den mytiska historien som finns än idag. Hör av er till mig och Bilsportarvet med ert stora kunnande.

Text Janne Tromark
Bild ur familjealbum.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest