En fantastisk intervju med Ulf Norinder

Bilsportarvet har av Lars-Erik Pettersson, fått en spännande donation i form av en fantastisk intervju med racerföraren och festprissen Ulf Norinder. 

Intervjun är aldrig tidigare publicerad så vitt jag vet och den är gjord av Svenerik Eriksson. Bilsportarvet har fått denna inspelning av Lars-Erik Pettersson i Malmö som var kompis med både Svenerik och Ulf. Intervjun är dryga timmen lång, sätt er bekvämt i bästa lyssnarfåtöljen och njut av svensk motorsporthistoria från en svunnen tid. Jag är säker på att många av er inte vetat detta om Uffe, racerföraren och festprissen. 

Ulf var en person som var född in i en burgen familj där det inte var några problem med ekonomi, vilket gjorde att han kunde ägna sig åt livets goda, både vad det gäller att festa, hans fester var vida berömda, samt att ägna sig åt motorsport. Tyvärr har Ulf gått ur tiden men minnet av honom och hans framfart på både banor och i lokaler har ingen som var med glömt. 

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv. 

Mer info
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Norinder

James Hunt och Ulf Norinder.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest