Besök hos Bilsportarvet

Igår hade Bilsportarvet besök av fyra killar, rätt så vuxna då alla är i sjuttioårs åldern. Det är välbekanta ansikten för de flesta som gillar motorsport och kanske då mest historisk sådan. Anledningen till besöket var att jag avsåg att få bjuda på lunch för all hjälp jag och Bilsportarvet fått under åren som gått. Det ska också sägas att utöver dessa fyra så är de fler som jag använt som bollplank men tyvärr bor de långt från Ljungbyhed vilket gör det komplicerat med infrastrukturen. Några av de som jag hoppas få se vid senare tillfälle är Crister Kaiser, Lars-Göran Sjöberg och några till. De som nu kom var Ian Nilsson, var med och startade RHK och var under en tid ordförande. Ian är en allmänbildad och språkkunnig man men stort kunnande om den historiska racingen sam den Italienska biltillverkningen med flera roliga bilar hemma i garaget. Lasse Widenborg, behöver knappast någon presentation då hans enormt stora tekniska kunskap är svår att överträffa. Har också jobbat för SBF som besiktningsman för historiska bilar. Per Hågeman, en av de där killarna som alltid finns med och den hjälpsamma typen med stor kunskap om det mesta i motorsport. Roland Falkenbäck. glad person som är oöverträffad på att arrangera fester och sammankomster och har ett närverk inom inte bara motorsport utan även golf, jobbat mycket med Sven Tumba med flera. Är för alltid förlorad till Alfa Romeo och Maserati och dom ska vara röda, tillägger han för det är viktigt. Roland har tävlat under många år med sin Alfa Romeo 1750 GTV. Jag tror att ni vid det här laget har fattat att det var ett härligt gäng som åtnjöt en god dagens på Dagnys i Ljungbyhed. Stort tack till Dagnys för god mat och ett mycket trevligt bemötande. Vi tala nu om att göra detta till en start på att träffas regelbundet i våra lokaler för att prata racing och då med en speciell tanke på framtid och vad som kommer att hända med vår sport med tanke på att många av oss börjar bli till åren och det måste till att få den unga generationen att komma in i sporten. Det gäller racing i alla dess former som rally och rallycross. Vi får se vad som händer framöver. Tack grabbar för att ni finns och att ni alltid ställer upp och hjälper till att identifiera bilder och förare och allt annat som kan dyka upp.

Text och bilder Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest