Mats Lindén och OK-Porschen

Idag ringde telefonen och en röst säger glatt! Tjenare din gamla polare hur gammal har du hunnit bli? Jag berättar att åren gått ungefär för mig som för honom och att det nu går mot 82 om man får behålla hälsan? Matte Lindén är det som är på luren och då tror jag att många av er vet vem jag talar om. Matte, eller Mats är en av våra snabba förare som efter sin seger i Super Saloon 1984 med OK-Porschen blivit lite av en handlare med samlarbilar, samtidigt som han tävlar lite mellan varven. Då mest mest med Amerikanska bilar där Ford Falcon Futura Sprint är favoriten. Jag vill gärna påminna er om Matte med några bilder ur hans karriär så håll till godo. Om någon av er har koll på Mattes tidigare Fordar så vill han gärna ha någon bild där man ser reg.numret? Bilen han åsyftar är såld till Tyskland och han behöver numret för att få bilen godkänd. Ni får gärna höra av er till Bilsportarvet om detta. Så till ett tips. Köp och läs boken om Super Saloon. Kontakta Bengan Gustavsson, Racefoto.se som är en av författarna, så hjälper han er att få komma över ett exemplar.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest