Eleanor Blevins

Jag är svårt sjuk på gamla svart/vita bilder. På något sätt berättar dom om en tid som inte längre är, vilket i många fall gör dom ännu mer spännande. Som dom bilder jag inte kan låta bli att visa er här och nu. Eleanor Blevins var en filmstjärna från stumfilmen glada tidevarv och var känd som en duktig aktris. Eleanor var född den 27 april 1894, i Lincoln Nebraska. Denna unga dam hade den nog ganska ovanliga fallenheten för den växande bilsporten? Ovanlig för den tiden skulle jag tro även om England med sin Brooklands hade ett stort antal tävlande damer. Njut av bilderna och tänk, visst var det rätt mysigt även förr i tiden, eller hur?
Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest