Michael Head på besök i Sverige 1956

1956 var året då Sverige hade besök av många av de stora utländska förarna som till exempel Michael Head. Michael kom till Karlskoga och Kanonloppet med sin Cooper-Jaguar T38 och mötte där ett tufft fält av förare. Vinner den här tävlingen gör Gunnar ”Persbergarn” Carlsson med sin Ferrari 750 Monza tätt följd av Alfonso de Portago i en likadan bil, samt John Kvarnström även han i en Ferrari 750 Monza. Hur gick det då för Michael Head? Jo, han slutar sexa. Andra namn i startfältet var Allan Borgefors, Gustav Nobelius och Bo Ljungfeldt i en Allard. Vi visar bild på Alfonso de Portago för att rättfärdiga oss efter att ha visat en bild på hans mekaniker.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest