Max Mosley har avlidit

Just nu nås jag av nyheten att Max Mosley har avlidit 81 år gammal. Max, före detta Fias boss och F1 chef. Max var född den 13 april 1940 och son till Oswald Mosley och Diana Mitford. Max utbildade sig till advokat där han sedan kom att ägna en stor del av sitt liv för motorsporten. Mosley var med och startade March tillsammans med Alan Rees, Graham Coaker och Robin Heard och vår egen F1-stjärna Ronnie Peterson började sin karriär för March 711 som kallades tebrickan. March 721X blev nästa projekt som kanske inte var den bästa av Formel 1-bilar, mest på grund av den komplicerade växellådan från Alfa Romeo. Ronnie och den då unge Niki Lauda körde var sin bil med varierande resultat. Max Mosley efterträddes av Jean Todt som Fias högste chef. Bilsportarvet sänder sina tankar till familjen och till Formel 1 Sporten som nu förlorat en av de riktigt stora.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest