Jan-Olov ”Putte” Tingdahl

Kommer någon av er ihåg Putte? Va, kommer ni inte ihåg Putte så kommer ni kanske ihåg Jan-Olov Tingdahl? En av våra många racerförare som under några år höll till i Formel 3 och Formel Ford. 61 race blev det i karriären och en pallplats som bästa resultat. Åren 1978 till 79 körde Putte Formel Ford för att så 1980 till 82 köra Formula Super Cup. År 1984 tävlade Putte i SM för Formel 3 med förare som Leif Lindström, Håkan Olausson, Nettan Lindgren Jansson med flera och en slutplats som trettonde man blev resultatet i sin Ralt RT3 och inkörda 11 poäng. Så blev det ett skutt över pölen och till USA och IMSA Camel Light i en Spice med Buick-motor. 1989 också i samma serie med en Tiga med Buick-motor.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest