Bilsportarvet besökte häromdagen Idrottsmuseum i Helsingborg

Bilsportarvet besökte häromdagen Idrottsmuseum i Helsingborg. Anledningen var att vi ville se den samling man har efter vår F1-förare Gunnar Nilsson. Ljusa och fina lokaler i Idrottens Hus välkomnade oss och trevlig personal med stor kunskap om Gunnar och hans mamma Elisabeth. Vi hade träffat några av entusiasterna på Sofiero Classic och jag lovade då att de få bilder vi har i vårt arkiv skulle de få kopior på om vi fick tillgäng till de bilder som de har. Det är svårt att sia om vad som hade hänt Gunnar i karriären om han fått leva. Gunnar dog alldeles för tidigt 1978, samma år som Ronnie Peterson, endast 30 år gammal. Nästa år skulle han ha fyllt 70 år och man talar nu om att fira stadens stora stjärna med någon form av specialutställning.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest