Olof Wijk

Jag vill presentera en av våra duktiga förare som kanske nu många av er inte minns, men som var som mest i farten på slutet av sextiotalet och sjuttiotalet. Olof Wijk från Halmstad. En genomsympatisk man som dessutom är en snabb förare som ni nu kanske minns från 1968 när han vann SM med en Fiat Abarth 1000 Corsa. Det sägs att Olof nu inhandlat en originalbil likt den han vann SM med. Om ryktet stämmer så har han köpt Kaj Wallins bil, som även ägts av mig och Leif Lindström. Olof har fler strängar på sin lyra för han har även tävlat framgångsrikt med en Astra som är en mycket vacker bil som byggts av Frank Costin. Jag ska lite senare presentera Frank för er som var en mycket spännande person och som var inblandad i mycken motorsporthistoria. Bilsportarvet har inga bilder från Olofs SM-tävlande med sin Abarth, men vi har några bilder med den Astra han och Tommy Brorsson tävlade framgångsrikt på Nûrburgring i början av sjuttiotalet. De övriga bilderna av en Astra är utlånade av Lennart Jarmyr och ger en fin bild av denna mycket vackra bil.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv och Lennart Jarmyr samt Bengan Gustavsson Racefoto.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest