Sveriges vinter-Grand Prix på Rommehed 1947

Jag får ofta mail eller telefonsamtal från någon som undrar om vi är intresserade av bilder eller som man sparat och som handlar om vår älskade motorsport. Mitt senaste var från en Per Benson i Stockholm och som hade material efter en släkting som jobbat på Idrottsbladet som redaktör. Visst var jag intresserad och jag tänkte bjuda er på en del av det som Per skänkt oss. Vi förflyttar oss till 1947 och Sveriges Grand Prix på Rommehed. Det är minus 24 grader kallt och 45.000 åskådare runt Rommehed. Ingen dålig siffra och detta utan TV men med lokala media som bevakade det hela. Reg. Parnell vinner tävlingen med sin ERA och han vinner också Stockholms Grand Prix som går i Vallentuna. Våra bilder visar nr.28 som är Norrmannen A.Hinsvaer i Ford, Luigi Fallai i Lancia nr 6 samt tvåan Oscar Moore med nr. 8 Nr.9 är Karl-Evert Andersson.

Text Janne Tromark
Bilderna är från Per Benson och utgör ett viktigt tidsdokument.

Facebook-kommentar från Ingvar Bergh: Vi minns Sverker Benson som var chefredaktör på Idrottsbladet.

https://www.svenskracing.se/race/raceinfo/

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest