1940 var ett stort år för BMW med seger i Mille Miglia

1940 var ett stort år för BMW med seger i det klassiska Mille Miglia. Kan kännas lite märkligt med tanke på att andra världskriget pågick för fullt, även om Italien ännu inte var drabbat. Den för alla Porschefans så kända Fritz Huschke von Hanstein och Walter Baumer körde då hem segern i den här BMW modellen av 328. En lite udda variant av 328:an men på den här tiden skulle fler märken bygga karosser av den här typen som t.ex Adler Trunphf Junior, som också kördes av Huschke, samt hade Alfa Romeo också en liknande variant. Det är med andra ord 80 år sedan triumfen för BMW och man kan konstatera att tiden inte står still. Jag är ju född 1940 så jag får väl fira med BMW detta annars lite trista pandemi år.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest