Brabham BT28

Som gammal F3-entusiast gläds man åt att många av dessa fina gamla bilar hittar nya hem och används i den historiska racingen. Ett bra exempel på det är Leif Bosson som har ett par fina bilar i sin samling som den här Brabham BT28 som engång i tiden ägdes och tävlades med av ingen mindre än Sten Gunnarsson. 2020 säsongen startade i juli på Anglesey-banan som ligger i Wales. Det här är en 1000cc F3 som kanske är, enligt min mening, är den absolut trevligaste och vackraste av alla F3:or. Jag tror att många med mig vill se Leif här hemma på någon av våra banor framöver när covid 19 och annat lagt sig och racing kan komma igång igen. Jag vet att Leif har sina bilar i England och mest tävlar utomlands. Men man kan kanske få önska, eller hur?

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest