Bröderna Bennström

Bröderna Bennström, två kända män på 20 och 30-talet. Inte minst på grund av sina tävlingsbilar som byggde på A-Ford. Den vi ser bild på väg upp från sjön Rämen är av 1931 A-Ford Roadster med aluminium kaross. Fyrcylindrig motor som är trimmad. Bilderna är från Rämens Grand Prix 1932 som bröderna vann. Det var Ford Motor Companys första Grand Prix seger genom tiderna och detta uppskattades så av Henry Ford själv att han ordnade med en gratifikation till Bennströms. Härlig Svensk motorsporthistoria där 100.000 åskådare såg den spännande tävlingen. Banan var 37 mil lång så det var en prestation av bröderna. Bilderna från Lennart Lindströms donation.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest