Ninas Formel 1

Bilsportarvet vill tipsa våra följare om en spännande filmserie på Via Play som är mycket sevärd. Serien heter Ninas Formel 1 och är skapad av bland annat Nina Kennedy, Ronnie Petersons dotter, som också fått en fin utmärkelse som framgår av bilden. Jag snubblade över den här serien när jag satt och bläddrade för att hitta något att titta på. Jag trodde först att det var Nina Rindt, som var gift med Jochen Rindt, världsmästare 1970 postumt, och som tävlade för Lotus vilket även Ronnie gjorde som bekant. Nina gör intervjuer i de här filmerna som är ett utmärkt exempel på hur man pratar med en man som varit med och konstruerat Formel 1-bilar. Jag ska inte avslöja mer utan ber er att titta på den här serien av korta filmer. Jag blir glad när jag hör och ser vad Ronnies dotter gör av sitt arv efter pappa.

Text Janne Tromark
Foto Michael Hoffstedt

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest