Svensk Sportvagnsmeeting

För vilken gång i ordningen funderar jag på när jag i går lördag vandrade runt i depån. Jag vet att jag själv varit speaker minst femton gånger, kanske tjugo, för med åren blir man lite glömsk. Jag minns dock tydligt hur trevlig den här tävlingen är med sitt gemyt och trevliga människor. MSCC som är arrangör gör ett fantastiskt bra jobb och när vädret är som i går kan man inte misslyckas. Självklart träffar man många gamla vänner som Michaela Månlycke (Axelsson) med pappa Åke och deras vän Anders Lindskoug. Båda med sin racing mustacher a la Picko höll jag på att säga, men Åke hade rakat bort sina vaxade. Magnus Nergaard och Glenn billqvist var på plats med sina bilar och man hade en egen liten hörna för de gamla favoriterna. Glenn och Magnus är männen bakom Jakriborg Prix som är en av de absolut roligaste träffarna för oss med smak för 20-30 talsbilar. Jodå, Bilsportarvet passade på att hålla ett styrelsemöte i Magnus Öhrströms konferansrum, stort tack för det och så fick vi nöjet att träffa Sten Gunnarsson, som ni vet en av våra duktiga racerförare från den gamla goda tiden. I dag söndag fortsätter festen och tävlingarna så missa inte det utan ställ kosan mot Ring Knutstorp för vädret blir lika bra idag som igår!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest