En F3:a i Överkalix

Det är något visst med bilder? Ibland väcker de minnen som slumrat länge någonstans bak i hjärnan. Som den här till exempel. Hittade den i vårt arkiv och fick direkt ett minne av att den här bilen känner jag igen och namnet på föraren klingade också bekant. Jag ringer gode vännen Ingvar Thorell som direkt berättar att den här bilen köpte han i början på 90-talet. Bilen fanns då i Över Kalix (vad gör en F3:a i Över Kalix kan man undra) i ett släp där den såvitt Ingvar mindes, funnits i 20 år? Nåväl, Ingvar köper bilen, med släp, och får den transporterad till Skåne med hjälp av en långtradare. Ägaren till bilen hette Bengt Asserfelt, och där sluts historien. Idag ägs bilen av Per Boström i Hässleholm som renoverat den till toppskick. Visst är det kul med gamla bilder? I alla fall när man kan knyta ihop en lika kul historia, eller hur?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest