Björn ”Nalle” Johansson

Björn ”Nalle” Johansson, en av våra stora i rallysporten. Född i Boxholm 25 juni 1952 och gift med Barbro. Efter en rallykarriär så bor Nalle fortfarande i Boxholm och kan se tillbaka på en karriär med fyra SM i rally åren 1979, 1981, 1984 och 1990. Ett trettiotal VM-tävlingar har det också blivit. Seger i South Swedish Rally finns även det med på meritlistan som kan göras ganska lång. Googla gärna så kan se alla tävlingar och resultat. 1993 slutade Nalle och övergick till att vara chefsinstruktör u avancerad bilkörning på Mantorp. Vad kunde vara lämpligare för en meriterad rallyförare än det jobbet. Minns hur det var med hjälp av våra arkivbilder och följ Nalles resa från Volvo Amazon till vinnarkonceptet Opel.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest