Saab-fantasten Ingvar Lindberg

För rätt så många år sedan så blev jag god vän med Ingvar Lindberg. Inget konstigt med det tycker ni kanske, men Ingvar är en mycket speciell man. För det första är han möbelhandlare i Bjärnum där fram till för en tid sedan tyckte att det var dags att pensionera sig. Han sålde då den firma hans farfar grundade och som pappan sen drev till det var dags för Ingvar och kliva in i bilden. Ett liv som de flesta människor, bortsett från Ingvars hobbys. Han är Saab-fantast av sällan skådat slag och har en lång karriär i rallyskogen med sina Saabar. Flyg och fotboll är också två av hans intressen, men det kanske mest framträdande är hans kunskap om Andra Världskriget. Jag vet ingen som kan mer om detta krig och vad sägs om att på lördagar hålla föredrag i affären för de kunder som är intresserade av att titta på diabilder och höra Ingvar berätta om alla de platser han besökt för att dokumentera. Nog om detta och åter till Saab. Som den entusiast han är så känner han naturligtvis allas vår Erik Carlsson som besökte honom för att titta på en väggmålning Ingvar låtit göra för att hedra sin ”På taket”! Njut av målningen och var rädda om er!

Text och foto Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest