Några bilder ur Öhrströms album

Några bilder ur Magnus Öhrströms pappas album tagna då Sverige hade båda förare och bana där man körde Formel 1. Den första bilden är tagen i depån på Anderstorp och det är antingen Gunnar Nilssons Lotus 78 eller möjligen Mario Andrettis. Den andra bilden är en av de mycket inovativa sexhjuliga Tyrell bilarna. Jody Scheckter segrade med denna vagn. Bild tre visar Ronnies motor som är urtagen för översyn.

Visst känns det roligt att Sverige återigen ser ut att vara med på kartan när det gäller Formel 1 och att Marcus tog poäng i sin första tävling för Sauber är stort. Det är dags att börja hålla tummarna för den här sympatiske unge mannen. Kan historien upprepa sig? Svaret får vi så småningom.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest