Filmen om Ronnie Peterson

Igår var jag på bio och såg filmen om Ronnie Peterson. Fick biobiljetten som födelsedagspresent av min goda vänner Ingrid och Ingvar Thorell. Stort tack för det! Jag som funnits i bilsporten i över fyrtio år borde haft förstånd att ha med en näsduk för tårarna och klumpen i halsen var hela tiden närvarande. Låt mig först säga till er som tänker se filmen att den är utomordentligt bra och visar en bild av familjen Peterson som många av oss inte känt till. Sjuttiotalet var ett hemskt årtionde vad beträffar dödfsolyckor i Formel 1, men också kanske det årtionde där de bästa förarna fanns. Jag ska inte berätta mer om filmen utan uppmana alla med intresse för motorsport att se den och kanske också uppskatta alla de stora förändringar som skett i sporten vad beträffar säkerhet. Jag väljer att ur Bilsportarvets arkiv bjuda på den här bilden av Ronnie som jag tycker visar honom på ett sätt som han var. Lite tillbakadragen och fokuserad på vad som komma skulle. I Ronnie Peterson förlorade Sverige en av de allra största förarbegåvningarna och vägen tillbaka är lång och svår.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest