Janne Brunstedt piloten som blev racerförare

Jan Brunstedt är piloten som blev racerförare. Har startat i 174 tävlingar med både standandardvagnar och sportvagnar.1991 var han tvåa i Kenwood Sportscar Cup och 1995 var han tvåa i REAB Sportscar Cup. 2009 kör Janne Orwell SuperSports Cup – invitation och blir tvåa. Dags för Swedish GT-GTA som han vinner 2013 och blir tvåa i året innan. En fantastisk glad och gemytlig herre som jag själv minns när han introducerade Formula Opel Lotus i Sverige. En klass som blev mycket populär och samtidigt ett hot för Formel 3. Tommy Jagerwall startade senare ett team med Micke Johansson och Kenny Bräck, vilka gjorde livet surt för konkurrenterna ute i Europa. Janne har sju segrar och tjugoen pallplatser i sin karriär. En av våra bilder visar Janne i sin Chevron B19 med Charlie Agg bakom sig i sin McLaren M8. Bilden är tagen på Anderstorp vid den Historiks EM-tävlingen 1994. Michael Hoffstedt är fotografen.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest