Så var vår berättelse om våra Svenska Formel-förare slut

Så var vår berättelse om våra Svenska Formel förare slut och vi hoppas ni kommer ihåg dessa unga män som med näbbar och klor försökt ta sig fram i karriären. Många har lyckats. Många har gjort det utan att ha vunnit SM. Steven Andskär, Eje Elgh och Rikard Rydell för att nämna några. Jag och många med mig saknar den här klassen som jag anser vara en av de bästa klasserna. Mycket på grund av regelverket och att klassen funnits i många länder vilket gjort att man kunnat möta förare av andra nationaliteter. Vi hade också förmånen att ha en EM-deltävling i Sverige som gick på Ring Knutstorp sponsrad av tidningen Kvällsposten. Stora startfält med unga talanger från hela Europa fanns då på startlinjen. David Coulthard, Caty Muller, Anders Olofsson och många fler som sedan hamnade i Formel 1. Då fanns Ronny Olofsson, journalist på Kvällsposten och som var stor Ronnie fan. När så Monza satte punkt för vår största talang, då slutade Ronny att bevaka motorsport och sedan dess har det varit ett mörker med bevakningen av den sport vi alla älskar.

Text Janne Tromark
Bild Bilsportarvet

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest